Videos

Hoe ontstaat zadelpijn?

De beste remedie tegen zadelpijn begint met kennis... Waarom hebben we eigenlijk zadelpijn? Tip: En veel fietsen.... gewenning is de sleutel.

Zadelpijn een slapend tintelend gevoel

Hoe herkenbaar na een mooie fietstocht, het hele gevoel kwijt in het kruis. Enjoy legt uit wat er gebeurd is en hoe dit euvel op te lossen. Tip: luister naar uw lichaam, de seintjes zijn een teken dat het niet goed is. Probeer doorbloedings-problemen te voorkomen door het kiezen van het juiste zadel.

Zadelpijn bij stuit-staartbeen

Een veel gehoorde klacht bij de fietser die rechtop zit en/of rte lang op een te zacht zadel fietst. Enjoy informeert over de oorzaak en geeft oplossing om dit euvel op te lossen. Tip: kies een hard zadel met diepe gleuf aan de achterkant zodat er geen druk kan ontstaan op het stuit-staartbeen.

Zadelpijn op schaambeen

Veel dames klagen over pijnlijke druk op het schaambeen bij het fietsen. Dit komt door het lager liggende schaambeen bij de dames, dit veroorzaakt zeker bij een iets sportievere zithouding snel zeer pijnlijke druk op de neus van het zadel. Enjoy verklaart en geeft oplossingen voor dit probleem.

Zadelpijn en prostaat

Prostaat klachten en fietszadels zijn een slechte combinatie. Daarom is het zeer belangrijk dat het zadel u past en de druk op de prostaat door vorm en hardheid van het zadel zo veel mogelijk verlaagd word. Enjoy legt uit wat te doen en waar op te letten.

Welke maat zadel past bij u

Een fiets zadel moet u passen. Een te breed of een te smal zadel geeft verschillende zadelpijnklachten. Ons Enjoy advies is daarom om je altijd op te laten meten bij een specialist om zo het juiste zadel te vinden in de juiste breedte te vinden.